la Contextualització
La contextualització, encara que no es pensi, és una de les parts essencials a l’hora de dur a terme una acció, ja que ens permet situar-nos en l’entorn en el qual ens trobem, per conèixer amb detall als aspectes que ens envolten i els quals volem treballar.
Si ens centrem en una programació, la contextualització ens permetrà tenir un punt de vista més extern per poder veure què és el que volem treballar i en quins aspectes ens podem centrar, però també ens permetrà posicionar-nos des d’un punt de vista més intern, per tal de matissar el nostre treball, ja que coneixerem l’entorn.
​
Des de principis del nostre grau, ens han ensenyat a utilitzar l’eina DAFO. Aquesta eina és molt simple, i ens permet obtenir coneixement sobre allò que volem treballar, sobre quines oportunitats i fortaleses tenim a l’abast i que ens facilitarà la tasca, però també ens ajudarà a obrir els ulls davant de les amenaces i les debilitats que es puguin posar pel camí. I simplement, l’anàlisi DAFO és això, el poder detectar les amenaces, debilitats, fortaleses i oportunitats que ens trobem en un entorn que volem treballar.
​
Com bé deiem, en una programació, aquest pas és essencial per poder saber en què ens hem de centrar més, i tots els aspectes que hem de tenir en compte, per poder facilitar el nostre treball.
​
Per poder-vos mostrar un exemple d'anàlisi DAFO, us deixo l'enllaç a la pàgina web grupal de l'assignatura on podreu veure l'anàlisi DAFO que vam realitzar de l'institut en el qual anavem a dur a terme una unitat didàctica.
​
​
​
​
​
​
​
​
​